Η δημιουργία πρασίνου είναι καθήκον όλων μας σαν υποχρέωση έναντι της φύσης η οποία μας συντηρεί , και έναντι των παιδιών μας τα οποία έχουν το δικαίωμα να ζήσουν το μέλλον τους σε καθαρό υγιές περιβάλλον.

Νιώθω ιδιαίτερα έντονο το καθήκον σαν επιχειρηματίας ανάπτυξης γης που ζω από την οικοδομική οικιστική ανάπτυξη γης να προσφέρω με την σειρά μου όσο μπορώ σε δυο άξονες.

  • Τον καθαρισμό από άχρηστα αντικείμενα κυρίως συσκευασίες, πλαστικά , τενεκεδάκια και λοιπά τα οποία χρησιμοποιούνται για μερικών λεπτών προσωπικής απόλαυσης και μερικοί ασυνείδητοι τα πετούν στην φύση η οποία μολύνεται για πολλά χρόνια , αφού πολλά από αυτά χρειάζονται πάνω από 20 χρόνια για να διαλυθούν πλήρως, εάν διαλυθούν βέβαια.
  • Την δεντροφύτευση πράσινων χώρων που προκύπτει από διαχωρισμούς οικοπέδων, ή τεμαχίων τα οποία διαθέτουν παροχή νερού. Πρόσφατα σε τεμάχιο το οποίο διαχώρισε η εταιρεία μας Νewzoe Developers σε οικόπεδα για το οποίο παραχωρήθηκε βάση άδειας πράσινων έκτασης 1800 τετραγωνικών μέτρων περίπου, η άδεια μας απαιτούσε να φυτευτούν 12 δεντράκια μόνο. 

Για τους πιο πάνω λόγους προβήκαμε σε καθαρισμό γης από άχρηστες πεταμένες συσκευασίες το περασμένο Σάββατο στην παραλία Ορμήδειας, τοποθεσία ΠΕΤΡΙΝΩΝ , και στην δεντροφύτευση 110 νέων δέντρων.                                                                     Θεωρώ ότι για κάθε οικόπεδο 520 μέτρα που καλύπτεται με τσιμέντο θα πρέπει να φυτεύονται τουλάχιστον 10 νέα δέντρα σε άλλο χώρο.

Ο καθένας από το δικό του πόστο και με τις δικές του δυνατότητες πολλές ή λίγες μπορεί να προσφέρει κάτι.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να κάνουν κάτι ή να απαιτούμε χρηματικό αντάλλαγμα για να προσφέρουμε εθελοντικά στο περιβάλλον.

Υπάρχει αυτόματα με την πράξη μας ένα μεγάλο κέρδος το οποίο εισπράττουμε. Η βελτίωση του αέρα που αναπνέουμε, και η εκπαίδευση των παιδιών και εγγονιών μας να σέβονται το περιβάλλον και τον εαυτό τους. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

The fishing village in Ormidia

Ormidia The first Cyprus fishing village

The quaint fishing village of Ormidia, on Cyprus’s southeastern coast, buzzes with excitement for the annual Ormidia Fishing Festival. Celebrating the village’s maritime heritage, the

Get in touch

Newsletter

Get latest news & update

about us

“Decades of experience in the Cyprus property market have helped us choose our projects carefully”

© 1970- New Zoe Developers. All rights reserved.

Carefully crafted by Rami Meir

Skip to content