Υπο την ιδιότητα του κτηματομεσίτη παραθέτω πιο κάτω την γνώμη και συμβουλή μου στους νέους που σκέπτονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό, και ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει ο επαγγελματίας κτηματομεσίτης.

  • Δραστήριος , δημιουργικός και να ψάχνει συνεχώς λύσεις για τους πελάτες του.
  • Επαγγελματίας που ψάχνει σε βάθος την αλήθεια για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που προτείνει, με τα θετικά και αρνητικά, τα οποία πάντα παραθέτει με διαφάνεια στον πελάτη του.
  • Ξέρει να ακούει προσεκτικά, τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, η πωλητή ακινήτου για να προτείνει την ανάλογη λύση στον πελάτη του.
  • Τιμιότητα και ειλικρίνεια είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο υποψήφιος κτηματομεσίτης και αποτελούν κατά την γνώμη μου, τον κυρίως πυλώνα του χαρακτήρα του.

Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, όπου ο καθένας γνωρίζει πολλή κόσμο στο μέρος που ζει. Πολύ εύκολα ακούγονται οι καλές πράξεις και ενέργειες του κάθε ατόμου στην αγορά, αλλά πολύ πιο εύκολα και γρηγορά οι κακές πράξεις ή οι ατασθαλίες μερικών επιτήδειων οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν γρήγορα χρήματα.

Στην διάρκεια των 30 χρόνων της προσωπικής μου εμπειρίας στο επάγγελμα είδα πάρα πολλά άτομα που προσπάθησαν να μπουν στο επάγγελμα σε εποχές που η αγορά ήταν στα πάνω της, και επιχείρησαν να πουλήσουν ακίνητα σε πιο ψηλή τιμή από εκείνη που ζητούσε ο ιδιοκτήτης, αποκρύβοντας σημαντικά στοιχεία του ακίνητου, όπως μη ύπαρξη τίτλου ιδιοκτησίας η υποθήκης του ακίνητου. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, μετά από 2 -3 χρόνια έψαχναν πάλι για δουλειά σε άλλο επάγγελμα.

Το επάγγελμα αυτό είναι ένα δύσκολο επάγγελμα που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, επιμονή, υπομονή και στοχοπροσύλωση. Εάν κάποιος είναι διαθετημένος για μια τέτοια αποστολή , τότε ναι είναι μια πολύ καλή επιλογή για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Ο αδειούχος, επαγγελματίας κτηματομεσίτης του σήμερα είναι πιστεύω ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς συμβούλους του Κύπριου πολίτη, ο όποιος τρέφει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις επενδύσεις ακινήτων, λόγω της πιο σταθερής αυξομείωσης των τιμών, εν συγκρίσει με άλλες αξίες επένδυσης.

Αδάμος Παλουρτής

Managing Director of Palourtis Estates and Newzoe Developers 

Reg Real Estate Agent No: 462

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


On Key

Related Posts

The fishing village in Ormidia

Ormidia The first Cyprus fishing village

The quaint fishing village of Ormidia, on Cyprus’s southeastern coast, buzzes with excitement for the annual Ormidia Fishing Festival. Celebrating the village’s maritime heritage, the

Get in touch

Newsletter

Get latest news & update

about us

“Decades of experience in the Cyprus property market have helped us choose our projects carefully”

© 1970- New Zoe Developers. All rights reserved.

Carefully crafted by Rami Meir

Skip to content